Firma: TEVERPAN – Tekirdağ / Veliköy / Türkiye
Yıl: 2026
Chiller Modeli: DELTA-1R-040 Inverter
Gazi Soğutma Sistemleri A.Ş. olarak, TEVERPAN Veliköy üretim tesisinin pano odası iklimlendirme sisteminde kullanılmak üzere DELTA-1R-040 Inverter hava soğutmalı chiller cihazımızın üretim, kurulum ve devreye alma çalışmalarını başarıyla tamamladık.
Söz konusu bölümde, yine firmamız tarafından 2014 yılında üretilen GAP-SU 030 model chiller yaklaşık 12 yıl boyunca pano odasının soğutma ihtiyacını karşılamıştır. Uzun yıllar hizmet veren mevcut cihaz, halen kullanılabilir durumda olması nedeniyle tesis içerisinde farklı bir bölüme alınarak değerlendirilmeye devam edilmiştir.
Pano odasında ise sistemin modernize edilmesi ve özellikle 7/24 çalışan üretim tesisinde enerji tüketiminin azaltılması amacıyla yeni nesil DELTA-1R-040 Inverter chiller kurulumu gerçekleştirilmiştir.
Yeni sistem, pano odasının iklimlendirilmesini sağlayan klima santrali soğutma bataryasına +7°C soğuk su sağlayacak şekilde projelendirilmiştir. Chiller tarafından üretilen soğuk su klima santrali bataryasında kullanılarak, elektrik ve otomasyon ekipmanlarının bulunduğu pano odasında gerekli ortam şartlarının kesintisiz olarak korunması sağlanmaktadır.
Tesisin 24 saat kesintisiz çalışma düzeni göz önünde bulundurularak inverter kompresör teknolojisi tercih edilmiştir. Inverter kontrol sayesinde chiller, soğutma kapasitesini pano odasının anlık ihtiyacına göre otomatik olarak ayarlamakta; özellikle kısmi yük koşullarında gereksiz enerji tüketiminin önüne geçerek yüksek enerji verimliliği ve daha düşük işletme maliyeti sağlamaktadır.
Aynı zamanda inverter teknolojisi, kompresörün sık devreye girip çıkmasını azaltarak daha kararlı su sıcaklığı, düşük kalkış akımları ve daha dengeli bir çalışma karakteristiği sunmaktadır.
2014 yılında devreye aldığımız GAP-SU 030 cihazımızın yaklaşık 12 yıllık hizmetinin ardından, aynı tesiste yeni nesil inverter teknolojisine sahip DELTA serimizle yolumuza devam etmekten ayrıca memnuniyet duyuyoruz.
Kurulum ve devreye alma çalışmaları Gazi Soğutma Sistemleri teknik ekibi tarafından tamamlanarak sistem işletmeye alınmıştır.
TEVERPAN’ın gerçekleştirdiği bu modernizasyon projesinde yeniden çözüm ortağı olmaktan memnuniyet duyuyor, projeyi referanslarımız arasında görmekten gurur duyuyoruz.
Saygılarımızla,
Gazi Soğutma Sistemleri A.Ş.